What doesn’t kill you makes you stronger.

What doesn't kill you makes you stronger 2021 © by Esther MolsDit is een heel ander verhaal dan wat ik tot nu toe heb geschreven. Ik heb ook een tijdje getwijfeld of ik het wel wilde delen, het is erg persoonlijk. Maar ik voelde heel erg die behoefte. Dus daar gaat ie.
Precies 11 maanden geleden, op 19 maart 2020, hoorde ik dat ik longkanker heb (niet kleincellige longtumor). Een enorme schok. Ik was net 50 geworden en had me iets anders voorgesteld bij mijn nieuwe levensjaar. Sindsdien is er veel gebeurd. De eerste weken was ik erg ziek door de bestraling van mijn hoofd, er waren helaas uitzaaiingen in mijn hersenen gevonden, en de bak met pillen die ik kreeg.
Een geluk bij een ongeluk is dat in de tumor een redelijk zeldzame mutatie (egfr mutatie.) werd gevonden waardoor ik in aanmerking kwam voor doelgerichte therapie; een pil die heel gericht de tumorcellen aanvalt. Deze pil neem ik elke dag en deze behandeling is heel goed aangeslagen. Het nadeel van deze pillen is dat je op een gegeven moment resistent wordt. Ik hoop dat dat nog heel lang duurt want dan moet ik aan de chemo, die heb ik tot nu niet nodig gehad.
De plekken in mijn hoofd waren op de laatste MRI scan niet meer zichtbaar, de plekken op mijn longen zijn met meer dan de helft verminderd. Ik voel me energiek en goed. Het zwaard van Damocles, dat sindsdien altijd boven mijn hoofd hangt, zie ik op de meeste dagen niet hangen. Alle clichés zijn waar, als je zo ziek wordt is ineens heel veel niet meer belangrijk terwijl andere vanzelfsprekende dingen heel belangrijk worden. Ik leef bij de dag en geniet van kleine dingen.
What doesn’t kill you makes you stronger!