⚡Illustraties te koop!⚡

Dit artikel is ook te lezen op Linked in.

——————————
Al 16 jaar werk ik als freelancer. Ik noem het visuele communicatie wat ik doe. Zelfpromotie was nooit mijn sterkste kant. Is misschien iets vrouwelijks. Of iets Nederlands? Of gewoon iets van mij. Ik sta ook nooit als eerste op de dansvloer. Mijn werk en mijn klanten waren mijn belangrijkste promotieteam de afgelopen jaren. Maar laatst kwam ik erachter dat iemand nog steeds dacht dat ik webdesigner ben. Bestaan die eigenlijk nog? Ik ben het in iedergeval niet meer. 🙂

Wat doe ik dan wel?

Een stukje geschiedenis. Toen ik in 2002 als freelancer begon maakte ik inderdaad voornamelijk websites, gewoon in html. Ik had het mezelf een aantal jaar daarvoor bijgebracht. Ik had het gevoel dat dat “internet” wel eens iets zou kunnen worden ?. In 1998 vond ik al snel een baan met die basiskennis. (Met mijn keurig afgeronde studie communicatiewetenschap was dat grappig genoeg een stuk lastiger.) Een webpagina mocht niet zwaarder zijn dan 100K, inclusief plaatjes. Bewegend beeld was hoogstens een enkele animated gif om de boel wat op te fleuren. Als een site geupload moest worden trok ik het telefoonkabeltje eruit, ik was dan in gesprek voor de buitenwereld, en “belde in” bij mijn provider.

Inmiddels moeten websites aan allerlei technische eisen voldoen en kun je voor een prikkie prachtige webtemplates kopen. Ik help klanten nog steeds bij het installeren en aanpassen van zulke templates. Dat is vaak toch net iets ingewikkelder dan het lijkt. Maar het is een steeds kleiner deel van mijn werk en er is weinig meer aan te designen.

Ik doe vooral veel drukwerk; flyers, brochures, huistijlen, posters enz. Het blijft fijn om iets concreets in handen te hebben en het is heel bevredigend om het resultaat van je werk achteraf op papier te zien. Of nog beter, ergens op een reclamezuil.

Achter de schermen teken ik sinds een aantal jaar, behoorlijk fanatiek. Gemiddeld een paar uur per dag. Als anderen ’s avonds op de bank Netflixen, ben ik aan het tekenen. Inmiddels noem ik het illustreren en bied ik het mijn klanten aan.

Komen we bij het promotie deel: Mocht je op zoek zijn naar illustraties – voor een tijdschrift, een advertentie, de cover van een boek, de kerstkaart van je bedrijf, om brochures op te vrolijken, om moeilijke teksten te verduidelijken, voor op je website, voor een verpakking, een poster of als kado – dan ben je bij mij aan het goede adres. U vraagt, ik teken. Neem contact met me op en dan bespreken we alles. Via telefoon, mail (mail@esthermols.net) of live met een kopje koffie. Ik verheug me erop! – Esther

P.s. hier kun je meer werk bekijken, op Instagram deel ik geregeld nieuwe illustraties.